16:03:34 | 05.09.2018

ZADRA NOVA na konferenciji o korištenju EU fondova u kontekstu nove strategije EU-a za Zapadni Balkan

„Korištenje EU fondova u kontekstu nove strategije EU za Zapadni Balkan“ naziv je konferencije koja će se održati u petak, 14. rujna 2018. u Mostaru. Organizatori konferencije su Apriori BH – Agencija za profesionalno usavršavanje i Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, a među sudionicima su i predstavnici Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE.

Cilj konferencije je okupiti s jedne strane stručnjake za pripremu i provedbu EU projekata i s druge strane aplikante kako bi se informirali o novoj strategiji EU-a za Zapadni Balkan.

Tijekom stručne konferencije bit će organizirane dvije panel diskusije na kojima će sudjelovati donosioci odluka i predstavnici razvojnih agencija iz regije. Na konferenciji EU projekti predstavit će se šest uspješno provedenih EU projekata iz BiH, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Polaznici će imati priliku čuti detalje o EU programima koji su trenutno otvoreni za aplikante iz Bosne i Hercegovine, te razmijeniti iskustva s profesionalcima koji se godinama bave pripremom i provedbom EU projekata.

„Želja nam je Konferencijom EU projekti podići broj i kvalitetu prijavljenih projekata na višu razinu. Posjetitelji će steći konkretna znanja te bolje razumjeti kontekst i način na koji EU pomaže razvoj zemalja i time svoje ideje uspješnije realizirati. To je put potencijalnih kandidata za ulazak u Europsku zajednicu i takve prilike se trudimo iskoristiti što je više moguće.“ – kazao je Ivan Jurilj, voditelj Ureda za EU integraciju u Vladi ŽZH i suorganizator konferencije.

EU je najveći donator na Zapadnom Balkanu. Za financijski period 2021. – 2027. pretpristupni IPA program bit će uvećan za gotovo četvrtinu i na raspolaganju imati oko 15 milijardi eura. Osim IPA programa brojni drugi programi su trenutno otvoreni za BiH: HORIZON 2020 za istraživanje i razvoj, COSME program za razvoj srednjih i malih kompanija, EIHDR program za razvoj demokracije i ljudskih prava, Europa za građane i Kreativna Europa.

Dodatne informacije o Konferenciji Apriori EU projekti i načinima prijave pročitajte na web stranici www.euprojekti.apriori.ba

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019