16:03:23 | 19.09.2018

Zadar đira i kombinira u sklopu Europskog tjedna mobilnosti

U organizaciji Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE i Grada Zadra od 16. do 22. rujna obilježava se u Zadru Europski tjedan mobilnosti.

Središnje obilježavanje Tjedna mobilnosti u Zadru uz moto “Zadar đira i kombinira” bit će u petak 21. i subotu 22. rujna 2018., te sudionike očekuju nagradne igre, panel diskusije, igre za najmlađe, izložbe i razne druge aktivnosti s ciljem animacije građana.

Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i poziva ljude da iskušaju alternative vožnje automobilom.  Osnovni dugoročni cilj EU-a je nekorištenje automobila koji koriste konvencionalna goriva do 2050. godine.

Poseban naglasak inicijative “Zadar đira i kombinira” u sklopu Tjedna mobilnosti, stavljen je na promociju javnog prijevoza, biciklizma i šetanja. Promjenama navika i načina kojima svakodnevno idemo na posao ili u kupovinu, školu ili na fakultet, možemo značajno doprinijeti smanjenju gužvi, zdravijem življenju i poboljšanju ukupne kvalitete života u gradu.

Program Tjedna mobilnosti u Zadru možete preuzeti na poveznici: shorturl.at/dmzP6

Aktivnosti pratite i na službenoj Facebook stranici – Europski tjedan mobilnosti – Zadar

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019