16:02:39 | 15.10.2018

Oživio Grad u šumi u sklopu projekta Urbane zelene površine

Kako živi Grad u šumi iz prve ruke su osjetili svi koji su u subotu posjetili zadarsku park šumu Musapstan.

Naime, Grad u šumi naziv je manifestacije organizirane u sklopu projekta Urban Green Belts (Urbane zelene površine) kojeg provodi Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Park šuma Musapstan kroz ovaj Festival je na jedan dan oživjela te su posjetitelji uživali u raznim aktivnostima, od nastupa članova Dječjeg zbora Libretići, odvažni su se mogli okušati u orijentacijskom hodanju po prirodi, mališani su pogledali edukativnu predstavu Pustolovine gospodina Otpadića, bile su tu i radionice izrade hvatača vjetra, prezentirane su osnove joge, disanja, izrade prirodne kozmetike, masaža i još puno toga.

Ukupna vrijednost projekta „Urbane zelene površine – pametni integrirani modeli za održivo upravljanje urbanim zelenim površinama u svrhu stvaranja zdravijeg i ugodnijeg urbanog okruženja“ je 2.391.306,02 eura od čega ZADRI NOVOJ kao jednoj od 10 partnera iz 7 srednjoeuropskih zemalja pripada 140.993,50 eura. Sredstva projekta osigurana su kroz program Interreg Central Europe.

Projekt je započeo s provedbom 1. lipnja 2016. godine i traje do 31. svibnja 2019. godine, a cilj mu je unaprijediti upravljanje zelenim površinama u funkcionalnim urbanim područjima kako bi ih učinili ugodnijima za život. Kroz projekt je izrađen katastar odabranih zelenih površina u funkcionalnom urbanom području Zadra.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019