16:02:24 | 19.10.2018

Održana početna konferencija projekta “Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja”

U Gradskoj knjižnici Benkovac u utorak, 16. listopada 2018. godine održana je početna konferencija projekta “Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja“.

Pučko otvoreno učilište Algebra započelo je s provedbom projekta “Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja” u lipnju ove godine. Projekt je to kojeg u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poboljšanja zapošljivosti i perspektive nezaposlenih mladih osoba. POU Algebra kao nositelj projekt provodi u partnerstvu s Gradom Zadrom, Gradom Benkovcem i Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA-om.

Projekt “Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja” trajat će do listopada 2019. godine, a glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju intervencije na tržištu rada jačanjem kapaciteta članova ciljne skupine za upravljanje razvojnim projektima, odnosno selekciju 42 mlade nezaposlene osobe i formiranje 2 obrazovne skupine (u Benkovcu i u Zadru), provedbu verificiranog programa obrazovanja “Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova” s pravom upisa zvanja u e-radnu knjižicu te razvojem i provedbom specijaliziranih radionica iz područja EU fondova sukladno rezultatima istraživanja potreba lokalnih dionika. Stjecanjem verificiranog programa obrazovanja, navedena skupina pojedinaca može podići svoju konkurentnost na tržištu rada i mogućnosti zapošljavanja.

Nakon provedenih edukacija organizirat će se praksa u partnerskim institucijama te će polaznici razvijati stvarne projekte za financiranje iz EU fondova pod mentorstvom predavača, uz kontinuirano profesionalno usmjeravanje.  Aktivnosti edukacija i prakse će se odvijati u Benkovcu i Zadru, a mogu sudjelovati dugotrajno nezaposleni s područja čitave Županije (uz nadoknadu putnih troškova). Ukupna vrijednost projekta je 994.250,71 kn, a iznos bespovratnih sredstava 994.250,71 kn (100%).

Algebra poziva zainteresirane s područja Benkovca i Zadra koji udovoljavaju uvjetima za besplatno pohađanje ovog obrazovnog programa da se što ranije prijave ispunjavanjem prijavnice na: https://www.algebra.hr/o-algebri/nasi-projekti/nova-znanja-za-eu-projekte-lokalnog-razvoja/.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019