15:01:45 | 18.11.2018

Radionice za zdravstvene i nezdravstvene djelatnike „Kliničke značajke melanoma“

Nastavljajući s realizacijom započetih edukativnih radionica tijekom ljeta, a u okviru provođenja svojih redovitih aktivnosti na projektu MELAdetect – Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka, započinje se s novim ciklusom dvodnevnih radionica s tematikom Kliničke značajke melanoma.

Radionice namijenjene zdravstvenim djelatnicima i studentima koje će voditi eminentni stručnjaci iz ovog područja će se održati u ponedjeljak 19. studenog 2018. godine s početkom u 12 sati, u predavaonici knjižnice u Općoj bolnici Zadar. Nakon predavanja i prikaza slučajeva uslijedit će tematska rasprava sa sudionicima radionica. Predavači su: Željka Kasap-Juko, dr. med. spec. dermatologije i venerologije, dr. sc. Maja Banović, dr. med. spec. ginekologije, subspec. humane reprodukcije i dr. sc. Samir Čanović, dr. med. spec. oftalmolog. Sudjelovanje na radionicama za zdravstvene djelatnike boduje se sukladno Pravilniku hrvatske liječničke komore, kao i Pravilniku komore medicinskih sestara.

Radionice namijenjene nezdravstvenim djelatnicima koje će voditi eminentni stručnjaci iz ovog područja će se održati u utorak 20. studenog 2018. godine s početkom u 12 sati, u predavaonici Zavoda za javno zdravstvo, na 4. katu Poliklinike. Nakon održanih predavanja i prikaza slučajeva sudionici radionica imat će priliku postavljanja pitanja predavačima. Predavači su: Ivana Patrk, dr. med. spec. dermatologije i venerologije i dr. sc. Samir Čanović, dr. med. spec. oftalmolog. Također, sudionicima ovih radionica bit će podijeljene potvrde o sudjelovanju.  Svi prisutni sudionici moći će se predbilježiti za obavljanje preventivnog pregleda, koji će se provoditi u sklopu projekta MELAdetect, o čemu će biti pravovremeno informirani.

Osnovni cilj edukativnih radionica je širenje znanja i podizanje svijesti o mogućim kliničkim slikama melanoma, novim dijagnostičko-terapijskim procedurama i mogućnostima sudjelovanja u kliničkim studijama, budući da je melanom najzloćudniji tumor kože i sluznica, a nije ga uvijek lako dijagnosticirati u ranoj fazi. Njegovo kasno otkrivanje ostavlja male mogućnosti za izlječenje oboljelih, te je od iznimne važnosti rano otkrivanje.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže radionicama.

Projekt MELAdetect realizira se u sklopu trilateralnog programa Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020, koji se sufinancira iz sredstava Europske unije. Ukupna vrijednost projekta je Eur 652.427,90, a vodeći partner je Zavod za javno zdravstvo Zadar, s projektnim partnerima Sveučilištem u Zadru, Agencijom za razvoj zadarske županije (ZADRA NOVA), te Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru i JZU Opštom bolnicom “Blažo Orlandić” Bar.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019