14:50:28 | 15.03.2019

Zero Waste Blue na Škrapingu

Škraping – atrakcija na otočkom terenu ove godine poslužila je za promociju projekta Zero Waste Blue. Riječ je o projektu čiji je cilj analiza negativnog utjecaja na okoliš prilikom organizacije sportskih događanja, a koji na području Zadarske županije provodi Agencija ZADRA NOVA.

Upravo ovakve sportske manifestacije idealna su prilika za osvještavanje sudionika o zaštiti kulturne i  prirodne baštine na područjima na kojima se događanja odvijaju. Inicijativa će se nastaviti kroz već poznate lokalne atrakcije – biciklijadu Od Branimira do Branimira u travnju 2019., i najinspirativniju utrku na svijetu –  Wings for life, u svibnju 2019. godine.

Podsjetimo, projekt Zero Waste Blue  nastavak  je uspješno provedenog EU projekta Zero Waste, a odvija se u sklopu programa Interreg Hrvatska-Italija. Osim produljenja turističke sezone kroz provedbu održivih tzv. Zelenih sportskih događanja, koja su od lokalnih značenja za kulturnu baštinu Hrvatske i Italije, projekt pridonosi i suradnji svih partnera na projektu čime ne izostaje i ekonomski razvoj lokalnih sredina.

 

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019