15:50:07 | 04.04.2019

Potpisan Memorandum o razumijevanju održivog sportskog događaja u sklopu projekta Zero Waste Blue

Završnim sastankom radne skupine za Biciklijadu Od Branimira do Branimira, održanim 3. travnja 2019. godine u Maloj vijećnici Zadarske županije, uspješno je finalizirana jedna od aktivnosti projekta Zero Waste Blue. Naime, na sastanku je potpisan Memorandum o razumijevanju održivog sportskog događaja Biciklijada od Branimira do Branimira. Potpisom navedenog Memoranduma stranke su potvrdile suradnju u realizaciji Biciklijade unutar Zero Waste Blue projekta kroz aktivnosti čiji je cilj smanjenje negativnih utjecaja na okoliš te zaštita i promicanje prirodne i kulturne baštine na lokalitetima događaja.

Na sastanku su kao potpisnici sudjelovali predstavnici Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Zadarske županije, Grada Nina, Policijske uprave Zadar, Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Biciklističkog kluba Zadar te Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru.

Aktivnosti koje su dogovorene unutar radne skupine za Biciklijadu, a vezane su uz smanjenje negativnog utjecaja na okoliš su:

– online registracija za Biciklijadu

– gost animator kao prezenter zaštite okoliša

– korištenje biorazgradivih materijala (čaše,tanjuri)

– korištenje proizvoda lokalnih proizvođača

– upotreba vode iz velikih spremnika

– korištenje zasebnih kontejnera za skupljanje nastalog otpada

 

Napominjemo kako su prijave za Biciklijadu do sutra u 16:00 sati.

Poslijednja izmjena dana 26.06.2019