16:05:32 | 03.05.2019

Otvoren trajni Poziv “Pridruži se – Aktivni u mirovini”

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je Otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Pridruži se – Aktivni u mirovini” – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika. Opći cilj Poziva je jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini namijenjenih povećanju kvalitete […]

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavilo je Otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Pridruži se – Aktivni u mirovini” – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika. Opći cilj Poziva je jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini namijenjenih povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika te razvoju socijalnih inovacija u radu s umirovljenicima i inovativnih programa.

Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnoga društva (udruge, zaklade, pravne osobe vjerske zajednice, umjetničke organizacije), dok su prihvatljivi partneri organizacije civilnoga društva, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, javne ustanove s djelatnošću u području obrazovanja, kulture, zdravstva i socijalne skrbi.

Ukupna vrijednost Poziva na dostavu projektnih prijedloga je 100.000.000,00 kuna, dok najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000,00 kuna, a najviši iznos koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 2.000.000,00 kuna. Udio financiranja po projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova. Cjeloviti tekst Poziva s pratećom dokumentacijom dostupan je na središnjoj mrežnoj stranici ESI fondova www.strukturnifondovi.hr i ESF stranici www.esf.hr.