15:42:35 | 05.08.2013

Natječaj za CIP Eko-inovacije otvoren do 5. rujna 2013.

Natječaj se prvenstveno odnosi na organizacije koje su razvile ekološki proizvod, uslugu ili proces, ali koji još uvijek nisu stavljeni na tržište iz razloga preostalog rizika. Ova inicijativa je usmjerena na prevladavanje tih prepreka kako bi ti proizvodi i procesi postali uspjehom budućih europskih eko-inovacija. Natječaj je otvoren svim pravnim osobama koje imaju sjedište u […]
Natječaj se prvenstveno odnosi na organizacije koje su razvile ekološki proizvod, uslugu ili proces, ali koji još uvijek nisu stavljeni na tržište iz razloga preostalog rizika. Ova inicijativa je usmjerena na prevladavanje tih prepreka kako bi ti proizvodi i procesi postali uspjehom budućih europskih eko-inovacija. Natječaj je otvoren svim pravnim osobama koje imaju sjedište u RH ili nekoj od zemalja Europske Unije, ali prednost imaju mala i srednja poduzeća.

Preferiraju se konzorciji prijavitelja i projekti koji pokažu dodanu europsku vrijednost te imaju jak potencijal za tržišno dupliciranje. Primjerice, inovativni, eko-prijateljski projekti u području recikliranja materijala (boljeg načina procesuiranja, inovativni reciklažni proizvodi), održive zgrade (inovativni procesi u građenju i proizvodnji), procesi u industrijskoj proizvodnji hrane i pića (smanjenje otpada, recikliranje), zeleno poslovanje i pametno poslovanje. Da bi bili odobreni za financiranje projekti moraju: imati inovativni karakter i značajne pozitvne učinke na okoliš, pružati mogućnost šire uporabe, pokazati Europsku dodanu vrijednost i međunarodnu dimenziju projekta, biti dobro promišljeni sa strane tehničke perspektive i perspektive projektnog upravljanja. Ovaj natječaj provodi Izvršna agencija za konkurentnost i inovacije Europske komisije kojoj se izravno podnose projektni prijedlozi.

Izvorni tekst natječaja i ostale dokumente moguće je pronaći na CIP Eko-inovacije internet stranici. Krajnji rok za prijavu na ovogodišnji natječaj je 5. rujan 2013. do 17 sati.

O Programu za poduzetništvo i inovacije (CIP EIP) možete više saznati OVDJE.