14:05:18 | 13.09.2022

Osnovne škole u Vir, Ražancu i Poličniku traže pomoćnike u nastavi

Zadarska županija u novoj školskoj godini osigurala je zapošljavanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za djecu s teškoćama. Početkom kolovoza raspisan je natječaj za zapošljavanje te su popunjena gotovo sva mjesta, a zainteresirani za rad mogu se još prijaviti za pružanje pomoći učenicima u osnovnim školama u Viru, Ražancu i Poličniku.

Sredstva za zapošljavanje pomoćnika osigurana su kroz projekt „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka faza III.“. Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć Zadarskoj županiji u pripremi i provedbi projekata.

Nositelj projekta je Zadarska županija, dok su partneri na projektu 20 osnovnih i 6 srednjih škola osnivača Zadarske županije.

Ukupna vrijednost projekta je 4.394.274,60 kn, od čega bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 3.954.847,14 kn, a ostatak u iznosu od 10% sufinancirat će Zadarska županija.

Prema javnom pozivu kandidati za pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika moraju zadovoljiti sljedeće uvjete:

  • najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje,
  • protiv osobe nije pokrenut kazneni postupak, niti je pravomoćno osuđena za neko od kaznenih djela,
  • ne smije biti roditelj/skrbnik niti drugi član uže obitelji učenika.

Svi detalji poziva kao i popis dokumentacije koji je potreban priložiti prijavi dostupni su na mrežnim stranicama Agencije ZADRA NOVA i Zadarske županije.