15:34:16 | 06.05.2022

Poziv na pokaznu vježbu gašenja požara i info dan u Zaton Holiday Resort

Zadarska županija u sklopu provedbe projekta FIRESPILL - Fostering improved reaction of crossborder emergency services and prevention increasing safety level organizira izvođenje pokazno terenske vježbe gašenja požara „Evakuacija turista i gašenje požara u Zaton Holiday Resortu“ u utorak 10. svibnja 2022. godine s početkom u 10 sati. Predviđeno trajanje vježbe je do 11 sati. Najavljujemo kako je moguća pojava dima u širem području oko lokacije vježbe te molimo statnovništo na razuijevanje i smirenost jer se radi o kontroliranoj vježbi.

Cilj ove vježbe je uvježbavanje, provjeravanje i podizanje opće razine spremnosti operativnih snaga u slučaju prirodne nepogode kao što je požar.

Nositelj organizacije pokazno-terenske vježbe je Zadarska županija, a u izvođenju vježbe sudjeluju žurne službe.

Po završetku vatrogasne vježbe, s početkom u 11 sati u Zaton Holiday Resortu održat će se i Info dan projekta Firespill te Izložba opreme županijskih snaga i žurnih službi. Stoga, pozivamo sve zaintersirane da dođu i upoznaju se s projektom i radom žurnih službi.

Projekt FIRESPILL sufinancira se iz Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014.-2020., a Zadarska županija ima ulogu partnera. Agencija ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pruža tehničku pomoć Zadarskoj županiji u provedbi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge provedbe ne stvaraju financijski teret za Zadarsku županiju.