15:14:47 | 26.01.2022

Predstavljene mogućnosti financiranja u okviru Poziva ''Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije''

U organizaciji Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u srijedu, 26. siječnja 2022. godine prezentirane su mogućnosti financiranja u okviru Poziva ''Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije''. Cilj ovog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava je pripremiti zalihu zrelih projekata u području digitalne transformacije i zelene tranzicije. Ovim Pozivom prihvatljivim prijaviteljima stavljaju se na raspolaganje bespovratna sredstva koja potječu iz Mehanizma za oporavak i otpornost, a kojima mogu financirati izradu projektno-tehničke dokumentacije svojih projekata u području digitalne transformacije i zelene tranzicije.

Okupljeni su zanimanje pokazali za pripremu projektnih prijedloga i prijavu na Poziv ''Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije''.

Ovo događanje mjera je informiranja u sklopu projekta ''ZADRA NOVA ZA VAS'' kojeg provodi Agencija ZADRA NOVA, a cilj mu je povećanje korištenja sredstava EU fondova u Zadarskoj županiji putem jačanja kapaciteta regionalnog koordinatora Agencije ZADRA NOVA te kontinuiranom podrškom javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata te jačanjem kapaciteta (potencijalnih) prijavitelja u pripremi i provedbi projekata. Ukupna vrijednost projekta je 33.050.497,28 kuna, a bespovratna sredstva iznose 28.092.922,67 kuna.

Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Provedba projekta započela je 1. svibnja 2019. godine te završava 31. prosinca 2023. godine.

Last modified on Wednesday, 26 January 2022 15:19
Tagged under